Nieuws

49e veteranen en klassieker rit voor motoren van de Motorclub Nijverdal Hellendoorn.

Zaterdag 3 en zondag 4 juli organiseren wij, de Motorclub Nijverdal Hellendoorn, de 49e VMC rit voor veteranenmotoren en klassieker motoren in Hellendoorn. Natuurlijk zijn we nog afhankelijk van de regelgeving omtrent het Covid-19 virus, maar wij gaan er van uit dat het in het eerste weekend van juli lukt om dit weekend te organiseren.

Mocht het organiseren vanwege aanscherpingen van regels niet mogelijk zijn zal dit via de VMC-site bekend worden gemaakt, controleer dit in de laatste week voor de rit dus wel even.

Wel vragen wij de deelnemers om zich aan de op dat moment geldende regels te houden, wij zullen zorgen dat dit mogelijk is.

Wederom is onze rit opgezet als tweedaagse rit, onze uitzetters hebben voor jullie twee prachtige routes uitgezet door de omgeving van Hellendoorn. 

De ritten worden gehouden volgens de regelementen van de VMC en gaan beide over een traject van circa 90 kilometer door het mooie coulissenlandschap rondom Hellendoorn.

Natuurlijk hebben we er wat uitdagingen ingestopt, zoals wat kleine bergjes, mooie lange wegen door het coulisenlandschap, maar ook kleine bochtige stukken zijn opgenomen in de route, afwisselend met weidse blikken over de velden en door prachtige bossen in onze omgeving. 

Op zaterdag laten we jullie de omgeving ten westen van Hellendoorn zien, mooie wegen door het Sallandse landschap en kruisen de Sallandse Heuvelrug

Zondag zoeken we de oostkant van ons mooie dorp op, meer in de richting van het Twentse land met haar eigen karakteristieke landschap.

Tijdens zowel de zaterdag route als de zondag route zijn 2 pauzes opgenomen. 

Als eerste een korte pauze waar een verfrissing en versnapering wordt aangeboden, bij dit pauze punt hebben we 15 minuten pauze, tijd door jullie zelf in de gaten te houden.

Zoals jullie van ons inmiddels gewend zijn hebben we voor de lunchpauze van een uur weer mooie locaties uitgezocht, waar een lunchkaart beschikbaar is, kosten hiervan zijn voor rekening van de deelnemers zelf.

Zaterdag lunchen we in net buiten een dorpje, bij een gelegenheid met voldoende terrasruimte en parkeerruimte voor jullie motoren.

Voor de lunch op zondag keren we terug naar Hellendoorn, onze inmiddels traditonele pleisterplaats in het centrum van Hellendoorn

De tijdkaarten worden dus niet ingenomen bij de lunch, hier is één uur pauze vastgesteld, door jullie zelf in de gaten te houden. De kaarten worden ergens op de middagroute ingenomen, zodat er ook ruimte is voor vrij rijden.

Bij alle pauzeplaatsen zijn klokken aanwezig om jullie vertrektijd zelf in de gaten te houden!

Ook dit jaar hebben we de beschikking over een royale bezemwagen, welke we natuurlijk hopen niet nodig te zijn.

De prijsuitreiking zal op zaterdag en zondag direct na de rit bij het clubhuis van de MCNH plaatsvinden.

Naast de VMC motoren is het ook mogelijk met een klassieke motor, dus van bouwjaar na 1940 te starten, deze starten voor de VMC motoren aan.